Το Atelier Mesure και το κατάστημα k7 Konstantinos Tsigaros concept store στεγάζονται από τον Οκτώβριο 2022 στο ιστορικό κτήριο "Οικία Αλλατίνη", επί της οδού Συγγρού 9-11 (με όψη στην οδό Παϊκου).

Η Οικία Αλλατίνη έχει μεγάλη και πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Κάθε χρόνο, εκατοντάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο επισκέπτονται το κτήριο.

ΟΙΚΙΑ ΑΛΛΑΤΙΝΙ
ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΙΤΑΛΙΑΝΟ ΠΟΖΕΛΙ

ΑΝΕΓΕΡΣΗ: 1862-1874


Το αρχοντικό της οικογένειας Αλλατίνι αποτελεί ζωντανό μνημείο και κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης.
Η ανέγερση του ξεκίνησε το 1862 και ολοκληρώθηκε το 1874, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης εκείνη την εποχή, τον επονομαζόμενο «φραγκομαχαλά».
Το αρχοντικό σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Βιταλιάνο Ποζέλι, του οποίου το έργο έχει ολοφάνερες επιρροές από τους αρχιτέκτονες Ντονάτο Μπραμάντε και Τζιάκομο Μπαρότσι ντα Βίνιολα.
Χρησιμοποιήθηκε ως έδρα και κατοικία της ιστορικής εβραϊκής οικογένειας των Αλλατίνι από το 1874 έως το 1911.
Το 1904 το αρχοντικό περιήλθε στον Εδουάρδο Αλλατίνι, ο οποίος έχτισε στο νότιο τμήμα του κτηρίου, στη θέση του κήπου, την Στοά “Μαλακοπή” (1907).  Η στοά στέγαζε την Τράπεζα Θεσσαλονίκης και άλλα εμπορικά καταστήματα.
Το 1911 η οικογένεια Αλλατίνι απελάθηκε στην Ιταλία αφού προηγουμένως μεταβίβασε την έπαυλη και την υπόλοιπη ακίνητη περιουσία της στην «Ανώνυμη Γεωργική και Κτηματική Εταιρία».
Μέχρι και το 1916, το συγκρότημα στέγαζε δικηγορικά, ασφαλιστικά και τραπεζιτικά γραφεία, καθώς και το πρώτο υποκατάστημα της Ιονικής Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη. 
Το συγκρότημα υπέστη σημαντικές ζημιές από την πυρκαγιά του 1917, και το 1925 μεταβιβάστηκε στους Ελί Άντζελ, Γιοσέ Σεβή και Λεών Αελιών.
Το 1926 ο αρχιτέκτονας Μαξ Ρούμπενς ανέλαβε την αναμόρφωση του κτηρίου. Ο Ρούμπενς πρόσθεσε στοιχεία της εκλεκτικιστικής αρχιτεκτονικής, που επικρατούσε στα χρόνια του μεσοπολέμου στην πόλη. Αυτή η μορφή του κτιρίου διατηρήθηκε ως τον μεγάλο σεισμό του 1978.  Το 1978, με την εφαρμογή του 505/78 πρωτοκόλλου της Πολεοδομίας Θεσσαλονίκης, το κτήριο χαρακτηρίστηκε ως έργο τέχνης που χρήζει ειδικής κρατικής προστασίας.
Σήμερα, από την αρχική του μορφή διατηρείται μόνο τμήμα της κυρίας όψης (όχι ορατό από τον δρόμο).  Κάτω από το γείσο της στέγης διακρίνεται ακόμη τμήμα της λατινικής επιγραφής: “ERECTUM A FUNDAMENTIS ANNO…” (ΑΝΕΓΕΡΘΕΝ ΕΚ ΘΕΜΕΛΙΩΝ ΕΤΟΣ…)”. Η επιγραφή βρίσκεται στην έξοδο κινδύνου του 1ου ορόφου, στον οποίο στεγάζεται το Atelier Mesure του σχεδιαστή Κωνσταντίνου Τσιγαρού.